Ne-am alăturat campaniei colective “Iubim la fel”

Agenția Rusu+Borțun s-a alăturat pro bono campaniei colective “Iubim la fel”, realizată de Asociația MozaiQ, una dintre principalele organizații comunitare din România care se adresează persoanelor LGBTQIA+. 

Prin campania “Iubim la fel”, Asociația MozaiQ și-a propus să facă un pas mai departe în misiunea de a crește nivelul de acceptate și sprijin social în privința parteneriatelor civile încheiate între persoane de același sex, în contextul deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului privind obligația de a recunoaște cuplurile de același sex în România. Decizia CEDO nu înseamnă obligativitatea recunoașterii căsătoriilor între persoanele de același sex, dar cere statului român să ofere o formă juridică, legală, de protecție a cuplurilor de același sex. 

“Am fost invitați să facem parte din campania colectivă “Iubim la fel” și bineințeles c-am spus DA. Lucrurile care apropie cuplurile straight de cele gay sunt muuuult mai multe decât diferențele. Din păcate, perspectiva noastră e cea care alimentează discriminarea. Așa că ne-am jucat puțin cu percepția privitorului și am ales să-l lăsăm să-și tragă singur concluziile. Am scris, alături de colegi și echipa MozaiQ, mai multe declarații de dragoste ambivalente, iar apoi am rugat oameni din comunitatea LGBTQIA+ să ne mărturisească cum își declară dragostea în cuplu. Fatalitate! Vorbele sunt la fel.“, poveșteste Cătălin Rusu, CCO&CEO Rusu+Borțun.